2020. november 19., csütörtök 13:48

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 19., csütörtök (OS) - Kancellár, kórházparancsnok és országos kórház-főigazgató is van, de önálló Egészségügyi minisztérium továbbra sincs

Az új országos kórház-főigazgató kinevezése egy újabb jele Kásler Miklós és az általa vezetett csúcsminisztérium alkalmatlanságának. Újabb hivatalok, újabb központosítás, azonban egy szó sem esik továbbra sem a betegekről.

A Fidesz eddigi lépései csak a hivatalokról és a bürokráciáról szólnak, vannak kancellárok, kórházparancsnokok és most már országos kórház-főigazgató is, azonban azt nem lehet tudni, hogy ezektől hogyan lesz jobb a betegeknek és az egészségügyi dolgozóknak. Az biztos, hogy a kórházak adminisztratív terhei növekedni fognak, de hogyan járul hozzá mindez ahhoz, hogy a betegek a megfelelő időben kapják meg a megfelelő ellátást?

Az viszont látszik, hogy Kásler Miklós körül egyre fogy a levegő. A szakmai szervezetek vezetői ugyanis már a belügyminiszterhez járnak egyeztetni és az új országos kórház-főigazgató is - a múltja alapján - inkább kötődik a Belügyminisztériumhoz és a rendőrséghez, mint az egészségügyhöz.

Az új hivatal létrehozása pedig arra utal, hogy Pintér Sándor most, a veszélyhelyzet idején találta elérkezettnek az időt az egészségügyi rendszer átalakítására. Azt már eddigi is tudhattuk, hogy erre 350 millió forint közpénzből el is készült a terve, csak éppen a részleteket nem ismerhetjük, mert 10 évre titkosította az anyagot.

Kiadó: MSZP Országos Központ