2020. november 19., csütörtök 13:52

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. november 19., csütörtök (OS) - A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, mint a magyar nemzeti közösség meghatározó civil ernyőszervezete az Európai Civil Együttműködési Tanácskozással karöltve határozottan visszautasítja azt álságos és igaztalan törekvést, amely azt a látszatot kívánja kelteni, hogy a töredezett, konfliktusok által terhelt, a legutóbbi időközi parlamenti választáson megrogyott baloldali ellenzék jogot formálhatna arra, hogy valamennyi magyar ember nevében folytasson párbeszédet, akár az EU akár annak szuverén tagállamai vezetésével. Ez nem csupán nevetséges, hanem nélkülöz mindenféle közjogi és közpolitikai realitást is.

    Ahogy Alaptörvényünk foghalmaz, mi nemzeti civilek is büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával gyarapította közös értékeit. Mi is valljuk, hogy Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk. Többségükben azok a magyarországi ellenzéki erők, akik ma "demokratikus ellenzéknek" állítják be magukat, részben a nemzetiszocialista, részben az államszocialista nézetrendszer mentén kezdték politikai pályafutásukat, elévülhetetlen bűnöket elkövetve az uniós alapértékek tekintetében is.
    
     Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.