2020. november 20., péntek 12:45

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. november 20., péntek (OS) -

    •    Az állam azzal is segítse a vállalkozásokat, hogy a bejelentett intézkedések részletei haladéktalanul kerüljenek rendeletben, jogszabályban megfogalmazásra.
•    A szabályozások hatályban tartásának ideje vegye figyelembe a beruházások kifutási idejét.
•    A magyar vállalati szerkezet egyre erősödő, több irányú duális jellegének az enyhítése. Egyrészt a multinacionális cégek és a hazai tulajdonú középvállalatok közötti hatékonysági szakadék csökkentésének elősegítése, másrészt a nemzetközi gazdaság működésébe integrált (jelentős részben külföldi tulajdonú) vállalati kör és a kizárólag hazai piaci igényeket kielégítő vállalati kör közelítése, ezek alapján a magyar gazdaság erősebb nemzetközi integrációja és így a növekedési kilátások javítása.
•    A magyar vállalati szerkezet töredezettségének az enyhítése, a felvásárlások, összeolvadások motiválása a kis- és középvállalati körben így is növelve a nemzetközi piacra lépés esélyeit.
•    A munkát terhelő járulékok reális, az előre definiált makrogazdasági pályához kötött ütemezett jövőbeli csökkentése.

Az MGYOSZ mindezekben a kérdésekben csak úgy, mint eddig is kész rugalmasan egyeztetéseket folytatni a kormányzat illetékeseivel.

Budapest, 2020. november 18.
Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége


     Kiadó: Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.