2020. november 20., péntek 12:46

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 20., péntek (OS) - Orbán megint hazudik, az európaiak elsöprő többsége akar jogállamisági garanciákat

    Az Európai Parlament legfrissebb felmérése szerint az uniós polgárok 77%-a kapcsolná össze a támogatások kifizetését a jogállamisági garanciákkal. A magyar emberek 72%-a szerint is szükség van erre az intézkedésre.

A Demokratikus Koalíció szerint újra bebizonyosodott, hogy Orbán hazudik, amikor másra próbálja hárítani a felelősséget. Nincs szó semmilyen háttérhatalomról, gyíkemberekről, vagy más kitalált ellenségképről. Az Európai Unió meg akarja akadályozni, hogy Orbán tovább lopjon, és ezzel nemcsak a magyarok, hanem az európaiak döntő többsége is egyetért. Orbánnak végre szembe kellene nézni a kijózanító valósággal: ócska propagandáját sem a magyarok, sem az európai polgárok nem hiszik el. Ideje lenne elfogadnia, hogy jogállamisági garanciák lesznek, és ezen semmilyen hitvány zsarolás nem változtat.

dr. Molnár Csaba,
a DK ügyvezető alelnöke, EP-képviselője


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.