2020. november 20., péntek 15:45

A Magyar Orvosi Kamara közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 20., péntek (OS) - A Magyar Orvosi Kamara célja, hogy a legtöbb életet tudja megmenteni. A protokollok ebben segítenek

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége és Etikai Kollégiuma elzárkózik az orvosi erőforrások vészhelyzetben történő elosztásáról szóló kódexünk azon téves és félrevezető értelmezésétől, mely egyes sajtóorgánumokban sajnálatos módon napvilágot látott.

A Kamara megfeszített munkájának eredményeként megszületett, a szűkös egészségügyi erőforrások vészhelyzetben való elosztására vonatkozó etikai ajánláscsomagunk egy laikus számára megdöbbentő lehet; de fontos megérteni azt a tényt, hogy – mint minden más országban – hazánkban is szükség van egy ilyen ajánlásra vészhelyzet esetén. Akkor ugyanis a legfontosabb, hogy a rendelkezésre álló értékes időt ne a döntési helyzetekből fakadó, szinte elviselhetetlen morális teherrel való megküzdés tegye ki, hanem sokkal inkább az életek megmentése.

Kiadó: Magyar Orvosi Kamara