2020. november 20., péntek 16:33

A Fidesz közleménye
    Budapest, 2020. november 20., péntek (OS) - Magyarországot Gyurcsányék adósították el - Reagálás Varju László (DK) nyilatkozatára

Az országot Gyurcsány Ferenc és a baloldal kormányzása adósította el több generációra. A korrupt és alkalmatlan kormányzásukkal pénzügyileg tönkretették, és az IMF adósrabszolgájává tették az országot. A baloldal olyan rossz állapotba navigálta az országot és annyira üres volt a kassza, hogy a piaci befektetők nem voltak hajlandóak magyar államkötvényeket venni, Gyurcsányék csak az IMF-hitellel tudták lélegeztetőgépen tartani az országot és anélkül már a napi számlákat és a nyugdíjakat se tudták volna fizetni. A baloldal kormányzása alatt duplájára nőtt az államadósság és 2010-re az államcsőd szélén állt az ország. A Fidesz-KDNP kormányzása óta Magyarország pénzügyileg stabilizálódott, visszafizettük a Gyurcsányék által felvett hiteleket, és csökkenő államadósság mellett is tartós növekedési pályára állt a gazdaság, emellett folyamatosan csökkennek az adók, nőnek a bérek és a családtámogatások. Magyarország ma nem szorul se az IMF, se más kegyelmére. A mostani kötvénykibocsátás piaci forrásbevonás, a pénzpiacok azért finanszírozzák szívesen a hazai fejlesztéseket, mert az elmúlt évek gazdaságpolitikájának köszönhetően teljes bizalommal vannak Magyarország iránt.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

Kiadó: Fidesz