2020. november 20., péntek 18:50

Székely Sándor független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. november 20., péntek (OS) - Tegyük helyre a sorkatonaság kérdését. Szerdán nyilvánosságra hozta az Igen Szolidaritás párt a 82 pontból álló programját. Ennek egyik vitatott pontja az önkéntességen alapuló közösségi szolgálat intézménye volt. Székely Sándor, a párt országgyűlési képviselője egy friss interjúban beszélt erről bővebben.

    Székely Sándor: "Arról van szó, hogy önkéntes ösztöndíjjal megtámogatott program keretében lehetővé tennénk, hogy 18 életévüket betöltött emberek fél évig kaphassanak katonai, egészségügyi és egyéb kiképzést.

Attól, hogy elkényeztetett, soha fel nem növő gyerekek, akiknek mindent szabad, nem szeretik a kötöttséget, vagy felelősségvállalást másokért, még Magyarországon tömegével van szükség olyan emberekre, akikre lehet számítani ha baj van.

Miért? Ha árvíz van, ha a fiatalnak meg kell védenie a barátait, vagy esetleg életet kell mentenie, mert kevés az ápoló. Azt akarjuk elérni, hogy a magyar társadalomban erősödjön az összetartás. Hogy az egyes társadalmi osztályokban nevelkedett fiatalok legalább fél évre találkozhassanak, ismerkedjenek, vegyüljenek.

Ha Svájcban, Németországban, Izraelben és sok más országban sikeresen tud ez működni a hadseregben, talán ideje Magyarországon is kipróbálni. Már nincsenek itt az oroszok. Már nem lehet a srácokat megfélemlíteni. Ideje lenne viszont megtanítani, hogy hogyan tudnak együtt dolgozni a közösség sikeréért. Ezen fog múlni országunk jövője.
A képviselő közösségi oldalán érhető el a teljes interjú.
    
     Kiadó: Székely Sándor független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.