2020. november 20., péntek 19:34

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 20., péntek (OS) - Mert egy gyermeknek is van joga a védelemhez! – Avagy a Gyermekek Világnapja, más szemszögből

    Mikor arra a szóra gondolunk, hogy "gyermek", eszünkbe juthat az önfeledt kacagásuk, vagy az őszinte mosolyuk. Talán az is, hogy hatalmas nagy szívük van, vagy esetleg az, hogy akárki közelében is vannak, még ha csak egy rövid időre is, de annak megszépül egy kicsit a napja.

Minden gyermekben van egy pici, igazán tiszta csoda. Erre pedig vigyázni, és az utolsókig őrizni minden egyes felnőtt kutyakötelessége!

Ennek ellenére vannak, akik ezen kötelességüknek nem tesznek eleget.

Minden évben, november 20-án ünnepeljük a Gyermekek Világnapját, az idei alkalmat viszont az UNICEF más aspektusból emelte ki, és kampányt indított a gyermekbántalmazás ellen "Ismerd fel, és tegyél ellene!" címmel.

A gyermekbántalmazásról tudni kell, hogy nem csak fizikai bántalmazásban merül ki. Az elhanyagolás, érzelmi és szexuális bántalmazás is a legismertebb formái közé tartozik, az ezekből fakadó jeleket pedig minden felnőtt könnyen észre tudja venni bármelyik gyermeken. Ennek ellenére nagyon kevés eset jut csak el a rendőrségig, ugyanis Magyarországon nem elég szigorúak a jogszabályok, emellett nincs megfelelő szociális hálózat kiépítve ahhoz, hogy ezen széles spektrummal rendelkező, nagyon sokszor egy életen át lappangó helyzetekkel egyáltalán foglalkozzanak.
    
     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.