2020. november 21., szombat 11:04

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 21., szombat (OS) - A kormányzatilag agyontámogatott Mészáros Lőrinc is utcára rakta az alkalmazottakat a szállodáiból - Csúnyán megbukott Orbán nemzeti tőkésosztályról szóló ideológiája

    Szomorú elbocsátási hullám sújtja a szállodaiparban dolgozókat a koronavírus-járvány miatt: közel 27 százalékkal csökkent a húsz legnagyobb hotelcég alkalmazotti létszáma 2020 februárja és szeptembere között. Az elbocsátások nagy részét egyébként a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels adja.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a központilag agyontámogatott Mészáros Lőrinc begyűjtötte a munkahelyek megmentésére szánt pénzeket, majd ennek ellenére mégis utcára rakta az alkalmazottait. A Fidesz tíz éve még harsogva hirdette, hogy azért kell kiépíteni a “nemzeti tőkésosztályt" Magyarországon, mert majd ők fognak segíteni az embereken a válságban. Ehhez képest ők azok, akik kirugdossák a munkavállalókat, a pénzt meg lenyúlják. Orbán nemzeti tőkésosztályról szóló ideológiája pontosan úgy bukott meg tehát, mint ahogy az egész pánikkormány fuldoklik a válságban.

Barkóczi Balázs

A DK szóvivője
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.