2020. november 21., szombat 12:13

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 21., szombat (OS) - A DK az EU-ban fogja megakadályozni, hogy Orbán a magyarokon kísérletezzen az orosz vakcinával

Mint ismert, a magyar kormány mintákat kért az orosz koronavírus elleni vakcinából, amelyről az orosz kormány titkolózása miatt a tudomány ma semmit sem tud. Hiába int mindenkit óvatosságra az orosz vakcinával kapcsolatban a szakma, hiába a nemzetközi szaktekintélyek figyelmeztetései, a magyar kormány arra készül, hogy tesztelje ezt a vakcinát. Ez nagyon veszélyes, ráadásul nem csak ránk, magyarokra nézve. Azon túl, hogy az orosz vakcina magyar tesztelése csak aláássa a vakcinákba vetett bizalmat, az orosz vakcina, miután Magyarországra került, eljuthat más európai országokba is, méghozzá minden európai bevizsgálás és engedély nélkül.

A Demokratikus Koalíció az Európai Bizottsághoz fordul, hogy akadályozzák meg, hogy a magyar kormány a magyarokon kísérletezzen az orosz vakcinával! Nem leszünk sem az orosz, sem más hatalom kísérleti egerei; nem fogjuk hagyni, hogy egy ismeretlen és kockázatos vakcinával kísérletezzenek a magyarokon. A DK szerint is fontos, hogy minél hamarabb legyen vakcina, de nem fontosabb annál, hogy az oltás működőképes és biztonságos legyen. Nem kérünk sem Putyin, sem Orbán emberkísérleteiből, és nem kérünk a pánikkormány kapkodásából sem. A DK szerint az EU-nak meg kell akadályoznia, hogy Magyarország az orosz vakcina kísérleti terepe legyen!

Rónai Sándor

A DK EP-képviselője

Rónai Sándor sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

Kiadó: Demokratikus Koalíció