2020. november 21., szombat 12:42

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2020. november 21., szombat (OS) - Terjesszék ki a maszkviselési mentességet a többi érintett fogyatékossággal élő személyre is!

    A Kormány csütörtöki rendeletében – ismét hallgatva a Párbeszéd javaslatára – pozitív lépést tett a járványban érintettek mindennapjainak megkönnyítésére. Az elmúlt napokban, hetekben számos, a fogyatékossággal élő embereket segítő szervezet keresett fel nemcsak minket, de a Kormányt is, mindeddig sikertelenül.

Legfontosabb kérésük a kötelező maszkviselés alóli felmentés volt azok számára, akiknél fizikai vagy mentális akadályt jelent a maszk viselése. A kormány részben meghallotta ezeket a kéréseket, így az autizmus spektrumzavarral élőket mentesítette a kötelező maszkviselés alól.

A Párbeszéd szerint az értelmi fogyatékossággal élő személyek és a halmozottan sérültek számára szintén biztosítani kell a mentességet, hogy zavartalanul élhessék mindennapjaikat. A Párbeszéd arra kéri a Kormányt, hogy a rendelet módosításával rájuk is gondoljanak!

Kocsis-Cake Olivio,
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.