2020. november 21., szombat 14:17

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 21., szombat (OS) - A DK ifjúsági szervezete "Nem vagyok leprás, csak COVID-os voltam" feliratú táblákkal követelte Szarvas polgármesterének lemondását

    A Demokratikus Lendület tagjai "Nem vagyok leprás, csak COVID-os voltam" feliratú táblákkal hívták fel a figyelmet Babák Mihály újabb verbális ámokfutására. Szarvas fideszes polgármestere filozofált már arról, hogy a nőknek jobban áll, ha a szájukba vesznek valamit, mint a férfiaknak; emlékezett már meg jószívvel azokról a tanárairól, akik a tanítás és a gyermeknevelés során testi fenyítést alkalmaztak; most pedig azt mondta: "ha kiderül, hogy valaki covidos lett, mert megvan a tesztje, vagy karanténban van, akkor úgy kell kezelni, mint a leprást!" – emlékeztetett a DK ifjúsági szervezetének elnöke a DEL performansszal egybekötött sajtótájékoztatóján.

"Mi, a Demokratikus Lendület tagjai, az európai fiatalok felháborítónak tartjuk, hogy ma Magyarországon egy fideszes városvezető ilyen mondatokat engedhet meg magának minden komolyabb következmény nélkül! Aki polgármesterként, politikusként és magánemberként bárkit is megbélyegezne vagy kirekesztene a társadalomból, annak nincs helye tovább a közéletben. Ezért Babák Mihálynak le kell mondania, a Fidesznek pedig el kell határolódnia a már sokadik kijelentésével botrányt kavaró, és a jóérzésű embereket megsértő polgármesterétől" – fogalmazott Kiss Gergő, aki volt COVID-fertőzöttként a koronavíruson már szintén átesett DEL-tagokkal tiltakozott a fideszes polgármester kirekesztő kijelentése ellen.


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.