2020. november 22., vasárnap 14:35

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 22., vasárnap (OS) - A Karmelita-kolostor Orbán hataloméhségének és diktatórikus hajlamainak megtestesítője - 2022-ben visszaállítjuk a pártállam helyére a jogállamot!

        Az elmúlt hetekben több olyan helyszínt végigjártunk, amelyek az elmúlt tíz évben a jogállami intézményekből a pártállam kézivezérelt bábjai lettek: voltunk a köztévénél, az Állami Számvevőszéknél, a Sándor-palotánál, a Legfőbb Ügyészségnél, és a NAV-nál is. Sajtótájékoztató-sorozatunk minden állomásán megmutattuk, hogy az Orbán-rendszer 2010 óta milyen módszeresen és erőszakosan bontotta le a jogállamiság feltételeit biztosító intézményrendszert. A köztévéből a Fidesz propagandatévéje, a köztársasági elnökből súlytalan aláírógép, a legfőbb ügyészből Orbán kesztyűbábja, az ÁSZ-ból az ellenzéket sakkban tartó szervezet, a NAV-ból pedig a magyarokat fojtogató intézmény lett.
     A "Pártállam helyett jogállamot! című sorozat utolsó állomása a Karmelita-kolostor, a pártállami rendszer központja, ahová Orbán kedvéért a világörökségi státuszra fittyet hányva komplett erkélyt építettek, amit több milliárdért bútoroztak be, ahová a legendás Gundel étterem szállítja a napi menüt, ami Orbán Viktor hataloméhségét, diktatórikus hajlamát leginkább szimbolizálja.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.