2020. november 23., hétfő 14:38

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. november 23., hétfő (OS) -

Gondos államvezetést feltételezve elvárható lenne, hogy az állampolgárok időről-időre részletes és valós tájékoztatást kapjanak arról, mely maszktípus milyen célra való, milyen kezelési szempontokkal használható.
A kereskedelmet ugyanis elárasztották a vírusvédelemre alkalmatlan, jelöletlen, használati leírás nélküli, az ajánlott típusoktól meg sem különböztethető, pl. ipari célú maszkok.

Elvárható lenne az is, hogy a megfelelő hatóság horribilis büntetésekkel kitakarítsa a piacról a valós alkalmazhatóságot félrevezetően vagy meg sem jelölve hamis biztonságtudatot adó, így közvetve a vírus terjedését elősegítő maszkokat és a forgalomba hozásukkal adott esetben halált okozni is képes nyerészkedőket.

Kérjük a miniszterelnököt, az Operatív törzset, az EMMI-t, és valós jogalkotói ráhatási lehetőségüktől függetlenül minden egyes országgyűlési képviselőt, akár frakcióban vagy azon kívül dolgoznak is értünk, mutassák meg, mennyire veszik komolyan az állampolgárok egészségi és életesélyeit abban a világjárványban, amely az egész Földet a spanyolnátha óta leginkább veszélyezteti!

A döntéshozóknak a mai napon megküldött levél tárgya és teljes tartalma az ABOSZ weboldalának Mindannyiunk ügyei (Nem pártszemüveggel) című aloldalán érhető el.

Pós Péter, az ABOSZ elnöke

Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége