2020. november 23., hétfő 15:09

A Humánpolitika.com Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. november 23., hétfő (OS) - Mozogj az egészségedért! - kampányt indított az All You Can Move, miután a Humánpolitika.com Egyesülettel készített reprezentatív felmérése nyomán a munkavállalók a járvány elleni leghatékonyabb védekezésként az aktív és sportos életmódra hivatkoztak.

    
"A kutatásunkat 4128 munkavállaló töltötte ki valamennyi demográfiai és iparági csoportot reprezentálva. Döntő többségük (78%) életében felértékelődött az egészség szerepe, tudatosabban élnek, sokan kezdtek el sportolni, figyelnek a mentális-fizikai jóllétükre" – mondja Belus Márta, a kutatás vezetője.

"A kutatás legnagyobb tanulsága, hogy a magyar munkavállalók többsége aktívan részt kíván venni egészségének megőrzésében. Korábban átlagosan 7-8 alkalommal mozogtak Klubtagjaink, azonban a járvány kitörése óta ez a szám megsokszorozódott" - mondja Dr. Mihalik Zsuzsa, az AYCM tulajdonosa.

A kutatásban résztvevő munkavállalók 93%-a szerint a rendszeres mozgás csökkenti a fertőzés esélyét, a jó fizikai állóképességgel hamarabb legyőzhető és kisebb intenzitású a betegség.
Akik elkapták a vírust (8%) azt nyilatkozták, hogy elsősorban a rendszeres sportnak köszönhető, hogy betegségük könnyű lefolyású volt.

"Azért tettük több, mint ezer munkavállalónk számára elérhetővé épp a járvány idején az AYCM SportPasst, mert hiszünk abban, hogy a home office mellett a mentális és a fizikai egészség megőrzésében is leginkább a sport nyújthat védelmet" - mondja az egyik nagyvállalat ügyvezetője.

A kutatás eredményei a Humanpolitika.com egyesületünk weboldalán érhetők el.

     Kiadó: Humánpolitika.com Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.