2020. november 24., kedd 14:24

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 24., kedd (OS) - Ideje lenne közölni az igazságot az egészségügyről! -

    Szombathelyen rövid idő alatt másodszor derült ki, hogy a kormány által szinte tökéletes gépezetnek bemutatott kórházi ellátás enyhén szólva is döcög.

Pár héttel ezelőtt egészen addig nem volt fontos a Markusovszky Kórháznak tájékoztatni a közvéleményt az orvosok átirányításáról, amíg a város polgármestere - féltve az intézmény teljesítőképességét - közre nem adta a friss adatokat.

Legutóbb pedig azzal került be a kórház a közbeszédbe, hogy az elhuny betegeket méltatlan körülmények között helyezik el. Ezt egy hozzátartozó tette közzé, később pedig a kórház orvosigazgatója is elismerte, azzal a felütéssel, hogy végtelenül elkeserítőnek tartja, hogy míg az orvosok és ápolók megfeszített munkával a betegek gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni a kórházat.

Senki nem kételkedik abban, hogy az egészségügyi dolgozók a tőlük telhető legtöbbet teszik meg a mostani helyzet kezelése érdekében, ugyanakkor pont a pánikkeltés és a szóbeszédek megelőzése érdekében kötelessége lenne gyorsan és pontosan tájékoztatást adni a kórház vezetőségének

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.