2020. november 24., kedd 16:24

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 24., kedd (OS) - Elfogadhatatlan a bukásra készülő Orbán-kormány pánikszerű babrálása a választási törvénnyel

        A Fidesz ma álellenzéki fiókszervezetét használta fel arra, hogy tovább szigorítsa a választási törvényt. Az Orbán-kormány egy olyan módosítást diktált le és nyújtatott be Volner Jánossal, hogy aztán egyből meg is szavazza, amely szerint a listaállításhoz már nem 27, nem is 50, hanem egyenesen 71 választókörzetben kell önálló képviselő-jelöltet indítani a 106 körzetből. Ez egy összeomlóban lévő, kormányzásképtelenné vált hatalom kétségbeesett próbálkozása arra, hogy a játékszabályok átírásával megnehezítse a saját leváltását.
     A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlan a választási törvény újabb módosítása! Megértjük, hogy a Fidesz felismerte: kormányzásképtelensége, alkalmatlansága, a járvány és a válság elszabadulása a hatalmát veszélyezteti, ezért abban reménykedik, hogy egy ilyen módosítással megnehezítheti vagy akár meg is akadályozhatja a kormányváltást. A félelem jogos, a remény azonban hamis. Az ellenzéki pártok az ellenzéki összefogás felállításakor egymáshoz és a választók akaratához fognak igazodni, nem pedig a pánikkormány kétségbeesett módosításaihoz.

Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.