2020. november 26., csütörtök 15:49

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) közleménye
    Budapest, 2020. november 26., csütörtök (OS) - A járvány elleni legjobb önkormányzati gyakorlatok - A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program (LÖGY) 2020. november 25-ei, több mint száz fő részvételével zajló online zárókonferenciáján a döntőbe jutott települések képviselői mutatták be a koronavírus-járvány elleni küzdelmet elősegítő jó gyakorlatukat. A díjak odaítéléséről ezt követően döntött a Program Irányító Bizottsága. Összesen 10 önkormányzat 11 pályázata részesült elismerésben.

    A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége 2008 óta hirdeti meg évről évre az Európa Tanács Helyi és Regionális Demokrácia Szakértői Központjával, hazai szakmai partnereivel együttműködésben a LÖGY Programot, melynek célja a legjobb önkormányzati gyakorlatok feltérképezése, és megismertetése az ország más önkormányzataival. A Program idei pályázati szakaszát a koronavírus elleni fellépés határozta meg. Idősellátás, társadalmi felzárkózás, közbiztonság és innovációk témában a BM és az ITM támogatásának köszönhetően nyertek díjakat önkormányzatok. A júliusi pályázati határidőt, majd az írásbeli és online értékelést követően versenyezhettek egymással a döntőbe jutott önkormányzatok az online konferencián. A végső megmérettetés a Program hagyományai szerint egy prezentációs döntő volt, ahol minden önkormányzatnak 10 perc alatt kellett bemutatnia jó gyakorlatát, és meggyőznie a szakmai zsűrit.

További részletek és a díjazott önkormányzatok listája a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program weboldalán érhetők el.

     Kiadó: Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége TÖOSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.