2020. november 27., péntek 09:16

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye
    Budapest, 2020. november 27., péntek (OS) - A Fővárosi Önkormányzat vásárai szőrmementesek lesznek a Szőrmeellenes Liga kezdeményezésére

A Magyar Szőrmeellenes Liga petíciót indított azzal a céllal, hogy 2020-tól kezdődően a fővárosi szervezésű adventi és karácsonyi vásárok szőrmementesek legyenek.
     Az idei adventi vásárok elmaradnak, de a főpolgármester a veszélyhelyzetet követően a lehető leghamarabb a Közgyűlés elé terjeszti, hogy a Fővárosi Önkormányzat a továbbiakban ne adjon közterület-használati hozzájárulást az állati eredetű szőrmetermékek árusításához (ide nem értve a háziasított állatok bőréből készített termékeket, azok szőrzettartalmától függetlenül); illetve vagyonának hasznosítása során az ilyen célú hasznosítást kizárja.
     A vészhelyzet után benyújtható határozat előterjesztői Szabó Rebeka fővárosi állatvédelmi megbízott és Dorosz Dávid klímavédelemért és fejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes voltak.
A Főváros vezetése elkötelezett a társként és a természetben velünk élő állatok védelméért, a természet megőrzéséért, mindazért, ami környezetünk élhetőbbé tételéhez, a biodiverzitás fenntartásához szükséges.

Főpolgármesteri Hivatal
Sajtókapcsolati Csoport