2020. november 28., szombat 15:56

A Magyarországi Európa Társaság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. november 28., szombat (OS) - Nincs engedmény! A Magyarországi Európa Társaság nyilatkozata a jogállamiságról 2. rész 2020. november 27.

        3. Tanulva az elmúlt évtized kudarcaiból, amikor  nem sikerült megakadályozni egy - később két - illiberális rezsim kialakulását az Európai Unión belül, eljött az ideje a rendelkezésre álló régi és új eszközök, mechanizmusok alkalmazásának a történelmi jelentőségű európai építkezés alapértékeinek megőrzése, illetve a politikai vírus terjedésének visszaszorítása, s végül legyőzése érdekében.
     4. Üdvözöljük az új jogállamisági feltételrendszerről szóló friss és régóta várt európai uniós döntést, amelynek eredményeként jogállamisági kritériumok betartásához kötik a többéves keretköltségvetés és a NextGenerationEU program előnyeinek kiaknázását! Sürgetjük az Európai Tanácsot, a Tanács elnökségét, az Európai Bizottságot és az Európai Parlamentet, hogy ne fogadjon el további engedményeket csak azért, hogy elkerüljék a magyar (és a lengyel) kormány vétóját. Orbán és Kaczyński már eddig is túl messzire ment: az EU nem válhat új autoriter vezetők túszává.
     5. Amennyiben Magyarország elveszít bizonyos pénzügyi támogatásokat az uniós költségvetésből és a jelenleginél is jobban elszigetelődik az európai közösségen belül, akkor ezért a magyar politikai vezetést, nem pedig "Brüsszelt" vagy az egységes Európa híveit kell hibáztatni!

     Kiadó: Magyarországi Európa Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.