2020. november 29., vasárnap 09:12

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2020. november 29., vasárnap (OS) - Tud a Fideszben bárki egy épeszű érvet mondani, miért maradtak ki megint a szociális dolgozók? -

    Egy nemrég kiadott kormányrendelet szerint a veszélyhelyzet ideje alatt az egészségügyi dolgozók és a koronavírus elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók ingyenesen vehetik igénybe a tömegközlekedési eszközöket. Azt már a kormány is elismeri, hogy a járvány elleni védekezésben aktívan szerepet vállalnak a szociális dolgozók is. Ennek ellenére kimaradtak az ingyenes utazást biztosító rendeletből.

Az erre vonatkozó írásbeli kérdésre az EMMI annyit válaszolt, hogy a baloldal szörnyű és, hogy "a kormány a vészhelyzet ideje alatt folyamatosan vizsgálja a koronavírus világjárvány elleni védekezésben fokozottan közreműködőket segítő intézkedések lehetőségét."

Épeszű magyarázatot, hogy a rendelet miért így lett megalkotva nem tudott nyújtani a kormány. Az, hogy racionális érvekkel nem magyarázható a szociális szektor ismételt megalázása, onnan is látszik, hogy a kormánypárti, debreceni városvezetés külön döntéssel a szociális dolgozóknak is biztosította a helyi tömegközlekedésen az ingyenes utazást.

Nincs érv, ami miatt az egyszeri bérkiegészítés után most az ingyenes utazásból is kimaradnak a szociális dolgozók. A szociális dolgozók végzik az egyik legnehezebb munkát a járványhelyzet alatt, többet érdemelnek!

Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselője
    
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.