2020. november 30., hétfő 09:49

A WHO Magyarországi Iroda közleménye
    Budapest, 2020. november 30., hétfő (OS) - A megelőzés a mi eszközünk!

        A COVID-19 járvány alaposan átrendezte az életünket minden területen. Megváltoztak a szociális együttléteink, a munkánk, a viselkedésünk, az utazási szokásaink. Minden abba az irányba mutat, hogy senki sincs biztonságban, amíg mindenki nincs biztonságban.
     A WHO Magyarországi Irodájának prevenciós kampányfelhívásához csatlakozott az EMMI, az ITM, a Közlekedéstudományi Egyesület, valamint a hazai közösségi közlekedési vállalatok.
     Sosincs időnk megbetegedni, de idén fokozottan kell vigyáznunk magunkra, hiszen a leghatékonyabb védekezés az influenza és a COVID-19 vírusfertőzés ellen a megelőzés.  A megelőzés nélkülözhetetlen eszközei az orrot és a szájat eltakaró maszk, valamint a higiénés előírások betartása. A jelenlegi világjárvány arra figyelmeztet bennünket, hogy nemcsak magunkra, hanem másokra is vigyáznunk kell, különösen az idősekre, a terhes nőkre, a gyermekekre és az egészségügy dolgozóira. Ők azok, akik fizikai állapotuk vagy leterheltségük miatt a leginkább sérülékenyek.
     A szorongás, a betegségtől való félelem beköltözött az életünkbe, ezért az odafigyelés, a kedvesség, a türelem azok a láthatatlan eszközök, amelyek szintén nagy segítséget jelentenek mindenkinek ebben a rendkívüli időszakban.
     "Egy hajóban evezünk", együtt kell megelőznünk az influenzát és szembeszállnunk a COVID-19 járvánnyal, mert csak közösen tudjuk megakadályozni a vírus terjedését!

     Kiadó: WHO Magyarországi Iroda

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.