2020. december 2., szerda 16:49

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. december 2., szerda (OS) - A kormány saját magára nézve is rendeljen el adóemelési stopot!

    Azon túlmenően, hogy a kormány megsérti a települések önrendelkezési jogát azzal, hogy megtiltja nekik az adószabályok megváltoztatását, azt kell mondanunk, hogy valamit nagyon elnéztek a fideszes politikusok. Ugyanis nem az önkormányzatok, hanem éppen a kormány készül adóemelésre, mivel januártól büntetőadóval akarja sújtani a KATA szerint adózókat.

Mivel a kormány mindig a vállalkozások és a családok segítésére hivatkozva turkál az önkormányzatok zsebében, most felmerül a kérdés, hogy a januártól hatályba lépő büntetőadó mennyi családnak és vállalkozásnak nyújt segítséget?

A Fidesz folyamatosan álságos módon lép fel az önkormányzatokkal szemben, azokkal szemben, akik erejükön felül végzik el azokat a feladatokat, amelyeket a kormánynak kellene.

Az MSZP szerint a vállalkozások és az önkormányzatok is támogatásra szorulnak, de nem egymás ellenében. Éppen ezért az önkormányzatoknak vissza kell kapniuk az elvont forrásaikat és emellett a kormánynak támogatnia kell a magyar kis- és középvállalkozásokat.

Most, amikor mindenki a megélhetésért küzd, nem elvenni kell az emberektől, hanem segíteni nekik! Ezért az MSZP felszólítja a kormányt, hogy ne sújtsa a KATA szerint adózó kisvállalkozókat büntetőadóval!

MSZP

Bővebb információ: Szabó Sándor országgyűlési képviselő
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.