2020. december 2., szerda 18:26

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 2., szerda (OS) - A mai napon az Európai Unió igazságügyi miniszterei informális videokonferencia keretében tanácskoztak, amelyen Bóka János, európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár képviselte Magyarországot.

    A jogállamiság témakörének az igazságszolgáltatásra vonatkozó fejleményeiről szóló vita keretében Bóka János hangsúlyozta Magyarország elkötelezettségét a jogállamiságról szóló párbeszéd mellett, amennyiben az jogi és nem politikai szempontokon nyugszik. Kiemelte, hogy minden párbeszéd alapja az objektivitás, tisztességes eljárás és a tagállamok közötti egyenlőség biztosítása. Leszögezte, hogy a Bizottság jogállamisági jelentése nem felel meg ezeknek a követelményeknek. A jogállamisági párbeszédnek csak akkor van valódi létjogosultsága, ha a tagállamok közötti értékközösséget, és nem a megosztottságot erősíti.
    
     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.