2020. december 4., péntek 11:50

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. december 4., péntek (OS) - Hosszabbítsa meg a kormány a hitelmoratóriumot!

    Januártól módosulnak a vírus miatt bevezetett hitelmoratóriumi szabályok. Ez azt jelenti, hogy a jövedelem nélkül maradt banki adósok jelentős részének - magánszemélyeknek, cégeknek egyaránt - folytatni kell az adósság törlesztését. Az új rendelet szerint legfeljebb a jövő év közepéig kérhetnek - megfelelő indoklással - további halasztást. Utána már fizetni kell, különben elindul a behajtás és az árverezés.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány által okozott gazdasági válság olyan sok embert sújt és hozott lehetetlen helyzetbe, hogy százezreknek van szüksége további segítségre. Azt javasoljuk, hogy mindaddig, amíg a veszélyhelyzet tart, és amíg az emberek nem találnak munkát, amíg a cégek nem tudnak talpra állni, hosszabbítsák meg a moratóriumot! Senki ne veszítse el a fedelet a feje fölül és ne váljon földönfutóvá a vírus és a gazdasági válság szorításában!

Varju László
A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.