2020. december 4., péntek 12:17

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete közleménye
    Budapest, 2020. december 4., péntek (OS) - Bértámogatásokat akadályoz a NAV

    A NAV 2020.12.03-án kihelyezte, majd eltávolította a 2008-as bevallás 14.0-és verzióját, majd visszahelyezte a 13.0-ás verziót. A 14.0-ás verzióra elutasító nyugtát küld jelenleg is a NAV. A bevallás módosítására 485/2020. (XI. 10.) Kormányrendelet miatt volt szükség. Sajnos az adóhatóság Központi Irányításán a Bevallás Főosztálynak 22 nap alatt csak egy hibás verziót sikerült elkészíteni.

A problémát tetézi, hogy - szokásos módon - a december 12-i esedékességű bértámogatási elszámolólapokat a kormányhivatalokhoz már be kellett nyújtani, ha a munkáltató még idén szeretné megkapni a támogatást. Ehhez azonban a fenti bevallásra és a járulék befizetésének igazolására szükség van.

A kormányhivatal azt javasolja, hogy a bérszámfejtési adatokat célszerű beküldeni már most, mert ezzel esély nyílik az idei elbírálásra. A bevallást és az utalási igazolást néhány nap múlva is lehet pótolni.

A bérszámfejtéssel és a bértámogatás igénylésével a munkáltatók túlélésén dolgozó bérszámfejtőknek és könyvelőknek ezúton is kitartást és jó egészséget kíván a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete.

Ruszin Zsolt
MKOE alelnök
     Kiadó: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.