2020. december 4., péntek 16:56

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. december 4., péntek (OS) - Orbán még azelőtt vonja vissza a vétót, hogy teljesen egyedül marad, ne ártson tovább az országnak!

        A tegnap és a ma megjelent hírek egyértelművé tették, hogy a vétó ügye Lengyelországban koalíciós válsághoz vezetett. Már nem csak a lengyel ellenzék, hanem a lengyel kormánypártok egy része is látja, hogy a vétó tarthatatlan és komoly károkat okoz: az egyik lengyel kormánypárt már azzal fenyegetőzik, hogy ha vétó lesz, akkor kilépnek a koalícióból, akkor pedig megbukik a lengyel kormány. Minden esély megvan arra, hogy a lengyelek előbb vagy utóbb ki fognak tolatni abból a zsákutcából, ahova Orbánnal együtt hangosan dudálva hajtottak be.
     A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort, hogy még azelőtt vonja vissza a vétót, hogy teljesen egyedül marad, ne ártson tovább Magyarországnak, a magyar vállalkozásoknak, családoknak és embereknek! A DK szerint Orbán a vétóval nem az EU-nak árt, hanem Magyarországnak, hiszen a magyar vállalkozások, a magyar családok, a magyar emberek fognak kimaradni az uniós segélycsomagból. Éppen ezért itt az ideje, hogy Orbán Viktor ne tartsa tovább maga elé túszként Magyarországot, hanem álljon el a vétótól, és hagyja, hogy az EU segítsen!

Rónai Sándor
A DK EP-képviselője

Rónai Sándor sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.