2020. december 5., szombat 09:49

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 5., szombat (OS) - A kamara is vegye ki a részét a vállalkozások terheinek csökkentéséből!

    Parragh László szerint a vállalkozásokat "lélegeztetőgépre" kell tenni a járvány okozta gazdasági válság miatt. Ez igencsak visszatetsző kijelentés, tekintettel arra, hogy a Parragh vezette MKIK továbbra sem mond le a kötelező tagdíjat beszedéséről, illetve behajtásáról.

A Fidesz által 2012-ben bevezetett kötelező iparkamarai tagság és a kötelezően fizetendő kamarai hozzájárulás (évente 5 000 forint) 10 százaléka a Parragh László által vezetett Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát (MKIK) illeti meg. Ebből a kamara évente több százmillió millió forintot profitál minden évben, 2012 óta pedig már 2,6 milliárd forintot szedett be ilyen úton a magyar vállalkozásoktól, sok esetben az adóhivatal segítségével, végrehajtás útján. A befizetés területi kamaráknál maradó részével együtt a Parragh-adó teljes összege már meghaladja a 26 milliárd forintot.

Azt viszont nem lehet tudni, hogy ezeket a hatalmas bevételeket mire költik a kamarák, hiszen senkinek nem tartoznak elszámolással. Azt viszont biztosan lehet tudni, hogy a vállalkozások nagy része semmilyen hasznos szolgáltatást nem kap a befizetett díj fejében. Ha választhatnának, valószínűleg a cégek többsége nem lenne kamarai tag.

     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.