2020. december 5., szombat 09:49

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. december 5., szombat (OS) -

Az MKIK a járvány idején sem engedi el a MKIK a tagdíj fizetését, ami elfogadhatatlan. Ráadásul, a NAV a kamarák kérésére végrehajtást indít és behajtja a tagdíjakat azoktól a cégektől, amelyek elmulasztották azt befizetni. Szabó Szabolcs, Hadházy Ákos és Szél Bernadett szerint az lenne a helyes, ha a válságra való tekintettel az MKIK lemondana az eddig is érdemtelenül beszedett díjakról, az eddig beszedett pénzt pedig visszafizetné a vállalkozásoknak.

A Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség tagjai törvényjavaslatot nyújtottak be a Parragh-adó eltörléséről, illetve az idén befizetett díjak visszatérítéséről. Az MKIK elnöke egyébként jól látja, a járvány okozta válság súlyosan érinti a magyar vállalkozások működését, és kockáztatja fennmaradásukat. Ahelyett azonban, hogy az önkormányzatokat fosztaná meg adóbevételeiktől, a kamarának saját magán kellene kezdenie a spórolást, a kötelező tagdíjak elengedésével.

Szabó Szabolcs
Hadházy Ákos