2020. december 5., szombat 11:02

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 5., szombat (OS) - Igazságossá kell tenni mind a nyugdíjak kiszámítását, mind a nyugdíjak elosztását!

    Több felmérés is azt támasztja alá, hogy a magyarok jelentős része azért nem tud a nyugdíjas éveire előtakarékoskodni, mert még a mindennapi megélhetésre is alig futja nekik. Emiatt pedig rengetegen már eleve nehéz anyagi helyzetből vonulnak nyugdíjba, amelyet a kormány csak tovább súlyosbít azzal, hogy a nyugdíjak emelésénél csupán az inflációval számol.

Az egyébként is alultervezett infláció miatt csak 3%-os januári nyugdíjemeléssel pedig a Fidesz-rezsim semmi mást nem garantál, minthogy aki idén nyomorog, az jövőre is nyomorogni fog, és a nyugdíjak közötti különbségek tovább nőnek. Akinek több a nyugdíja, az a Fidesz rendszerében az emeléssel több pénzt kap, akinek pedig kevesebb, az kevesebbet! a 2021-re tervezett 3 százalékos inflációnak megfelelő mértékben növekednek.

A Fidesz-rezsim nyugdíjszámítása az átlagos és átlag alatti nyugdíjjal rendelkezőket évek óta rendkívül nehéz helyzetbe hozza, hiszen a nyugdíjuknál lényegesen nagyobb mértékben emelkednek az alapvető élelmiszerek árai. Az 1,2%-os kiegészítő nyugdíjemelés pedig nem más, mint az idős emberek arculcsapása! A gyümölcsök ára 45%-kal, a tojás, a cukor, 10-15%-kal, a húsok ára több, mint 20%-kal növekedett egy év alatt, ahogyan a gyógyszerekre is sokkal többet kell költenie egy nyugdíjasnak.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.