2020. december 5., szombat 11:15

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 5., szombat (OS) - Ezekben a napokban érkezik meg az ápolók 20%-kal megemelt bére

    Ezekben a napokban érkezik meg az ápolók novemberi, megemelt fizetése a bankszámlájukra. Az egészségügyi szakdolgozók több éves átfogó béremelési programjának keretében novembertől újabb 20%-kal emelkedett a bérük. A kormány nagy figyelmet fordít az egészségügyi dolgozók anyagi megbecsülésének javítására. Köszönjük az ápolók mostani áldozatos munkáját, amivel nap mint nap segítik a járvány elleni védekezést és a betegek gyógyítását. Az ápolói béremelési program ezután is folytatódik, 2022-re egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni annak, mint amennyit 2016 előtt keresett.

Az ápolók fizetése az elmúlt években több ütemben emelkedett: 2016-ban 26,5%-os, 2017-ben 12%-os, 2018-ban pedig újabb 8%-os béremelés volt. 2019 júliusában újabb négylépcsős béremelési program indult, amelynek részeként tavaly először 8%-kal emelkedett az egészségügyi szakdolgozók fizetése. Idén kétszer is volt béremelés: 2020 januárjától 14%-kal, novembertől újabb 20%-kal emelkedett az ápolók bére. A béremelési program következő állomása 2022 januárjában lesz, amikor további 30 százalékkal emelkedik majd a fizetésük. Az ápolói béremelésre 2016-2019. között összesen 143 milliárdot fordított, idén pedig 82 milliárd forintot fordít a kormány.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.