2020. december 5., szombat 13:05

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. december 5., szombat (OS) - Újabb szakmai csoport célzott tesztje kezdődik meg hétfőtől

    Az iskolai teszteléseket követően az Operatív Törzs tovább elemzi az első és második heti adatokat, és később dönt arról, hogy ezekben a szakmacsoportokban lesz-e újabb tesztelés a későbbiekben. A szociális otthonokban, ahol az elmúlt heti tesztelések eredményei alapján a fertőzöttek aránya magasabb (országosan 3,7%) mint más szakmacsoportoknál, a kormányhivatalok továbbra is biztosítják a tesztelés lehetőségét az intézmények számára. Az egészségügyi alapellátásban és járóbeteg szakellátásban a kormányhivatalok ugyanígy továbbra is heti rendszerességgel biztosítják a szükséges tesztmennyiségét. Ezek az intézmények ugyanis rendelkeznek megfelelő szakmai képzettségű humánerőforrással a tesztelés elvégzésére.

Az Operatív Törzs döntött arról is, hogy jövő héten az ügyfelekkel közvetlenül kapcsolatba kerülő területi közigazgatási dolgozók csoportos tesztelését végzik el. A bölcsődékben, óvodákban, nevelési oktatási intézményekben, szociális intézményekben és egészségügyi intézményekben végzett tesztelések tapasztalatai alapján a kormányhivatalokban és a járási hivatalokban is minden dolgozót letesztelnek, aki ezt kéri és aláveti magát a tesztelésnek. Ahogy korábban is, a tesztelés a most kijelölt szakmacsoportnál is önkéntes és ingyenes. Az Operatív Törzs a tesztelési folyamat tapasztalatait folyamatosan értékeli, elemzi.

         Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.