2020. december 7., hétfő 09:29

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. december 7., hétfő (OS) - Megkezdődik a Mátrai Erőmű zöld jövőképének kialakítása

    Az erőmű technológiai átalakítása négy pillérre épül, amelynek része egy 500 megawatt teljesítményű kombinált ciklusú gázturbinás erőmű és egy 31 megawattos RDF/biomassza tüzelésű blokk építése a visontai telephelyen, továbbá 200 megawattos fotovoltaikus napelempark létesítése a két bánya rekultivált területein, valamint a lignitkészletek alternatív felhasználásaként egy tiszta szén technológiát alkalmazó kísérleti üzem létrehozása.

"A fejlesztések eredményeként egy, a mai technikai elvárásokhoz mérten kevéssé hatékonyan működő energiatermelő rendszert modern, karbontakarékos és jóval gazdaságosabb struktúra vált ki, amely az energiastratégiában megfogalmazott céloknak teljes mértékben megfelel, biztosítja az ország és a térség villamos-energia ellátását, ezen felül közvetett módon hatékonyan támogatja több százezer tonna hulladék lerakótól való eltérítését is a hulladék feldolgozási értéklánc megtartásával. Az új működésre való átállás mind az erőműben, mind az ipari parkban és a térségben működő cégek számára hosszabb távon fenntartható munkahelyeket jelent, és javítja az itt élők életminőségét" – nyilatkozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

     Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter; Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.