2020. december 17., csütörtök 10:28

A Magyar Energiaital Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. december 17., csütörtök (OS) -

    Lerántjuk a leplet az energiaitalok misztikus összetevőiről.

Őserdők mélyéről, vagy elrejtett laboratóriumokból származó titkos összetevők, gondolják sokan, de a válasz teljesen más.

Mindenekelőtt tisztázzuk, mit várnak a fogyasztók egy energiaitaltól.
Adjon energiát és tartson éberen.
Az energiát a szénhidrát adja, amely a legfontosabb tápanyagnak számít az emberi szervezet energiaellátásában. A szénhidrát (cukor) tehát egy olyan nélkülözhetetlen alkotóeleme az energiaitaloknak, amelynek hiányában valójában nem is beszélhetünk energiaitalról. Az Amerikai Szív Szövetség ajánlása szerint a nők naponta legfeljebb 25 gramm cukrot fogyaszthatnak, a férfiak esetében ez az érték napi 37,5 gramm. Az energiaitalok átlagos szénhidrát tartalma 26 gramm/doboz (250 ml).
A koffein, biztosítja az éberséget, amit több mint kétezer éve fogyaszt az emberiség. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 66531 emberen végzett kutatása megállapította, hogy egy egészséges felnőtt biztonsággal fogyaszthat el 200 mg-nál nem nagyobb egyszeri koffein mennyiséget, és ugyanez mondható el a napi összes forrásból származó, 400 mg-ot nem meghaladó koffein mennyiségre is. Ez nagyjából 2 doboz (2x250 ml), illetve 5 doboz (5x250 ml) energiaitalban lévő koffein mennyiségnek felel meg.
Hol vannak akkor a misztikus összetevők?
Azok bizony nincsenek. Van benne viszont víz, szénhidrát, koffein, valamint egyedi receptúrák függvényében karamell, ízesítők, valamint különböző vitaminok.


     Kiadó: Magyar Energiaital Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.