2020. december 17., csütörtök 12:41

A Védelmi Fejlesztésekért Felelős Kormánybiztos közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 17., csütörtök (OS) - Várpalotán éled fel a hazai közepes- és nagy kaliberű lőszergyártás, valamint a robbanóanyaggyártás. Erre vonatkozó megállapodást írt alá Magyarország Kormánya és a Rheinmetall cégcsoport a zalaegerszegi harcjárműgyár alapkőletételi ceremóniáján – közölte a Védelmi Fejlesztésekért Felelős Kormánybiztos titkársága.

    Szeptemberben alapított vegyesvállalatot harcjárművek hazai előállítására a német ipari csoport és a magyar állam Rheinmetall Hungary néven, s a zalaegerszegi gyár építése jelképesen a mai alapkőletétellel vette kezdetét. A 2023-tól már termelő üzemben készülnek majd a Magyar Honvédség nehézdandár képességének gerincét adó Lynx gyalogsági harcjárművek, de a létesítmény otthont ad a termékek fejlesztéséhez, próbáihoz szükséges magas szintű tesztkörnyezetnek is. A vegyesvállalat a felek között nemrégiben létrejött újabb megállapodás értelmében szerepet kap az újgenerációs katonai célú járművek megvalósításához szükséges innovatív technológiák kifejlesztésében és tesztelésében, prototípusok megépítésében is.

     Kiadó: A Védelmi Fejlesztésekért Felelős Kormánybiztos

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.