2020. december 18., péntek 11:07

A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért közleménye
    Budapest, 2020. december 18., péntek (OS) - Jó hírt kapott a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért: a hatóságtól a minap kézhez vett döntés alapján, 20 fogyatékkal élő munkahelye maradhat meg 2021-ben is!  Ez egy állami bértámogatási pályázat az akkreditált foglalkoztatók számára, ami egyben a fogyatékkal élők foglalkoztatásával kapcsolatos legnagyobb szabású magyar program is.

        Dr. Soósné Szigetvári Ágnes, az alapítvány szakmai vezetője elmondta: a kisebb, gazdasági tevékenységet nem végző civil szervezetek csak így tudják foglalkoztatni a megváltozott munkaképességű munkavállalóikat. A náluk dolgozók 95%-a megváltozott munkaképességű, jórészt hallás, látás vagy mozgássérült, akiknek, ha ez a pályázat nem lenne, nem tudnának munkabért fizetni.
     Az alapítványnál minden munkafolyamatot a fogyatékkal élő munkatársak végeznek, mentori és önkéntesi segédlettel. Ezek a munkafolyamatok, feladatok eszközök is egyben az itt dolgozók munkaerőpiaci fejlesztéséhez. Például a kézműves csoportjuk esetében, az alapanyag-beszerzés, a távmunkásokhoz való kiszállítás, a dizájn megtervezése, a termék elkészítésének betanítása, értékesítése (webshop készítés), és a megrendelőhöz való kiszállítás minden lépése fogyatékkal élők által történik.
     Olyan munkavállalók, akik néhány éve szinte a kezüket sem tudták mozgatni, mára már igencsak szemrevaló és kiváló minőségű kreatív tárgyakat készítenek a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért szervezésében. Ezek a tárgyak megtekinthetők és meg is vásárolhatók az alapítvány weboldalán.

     Kiadó: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.