2020. december 23., szerda 11:02

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. december 23., szerda (OS) - Új gyógymód a koronavírus okozta betegségek ellen

        A bamlanivimab infúzió beadása kijelölt kórházi centrumokban fog megtörténni, a betegek számára a terápiát az állam ingyenesen biztosítja.
     A szer engedélyezett adagja egy egyszeri, 700 mg-os intravénás infúzió, amit a pozitív vírusteszt után a lehető leghamarabb, illetve a tünetek jelentkezése után 10 napon belül kell beadni. Ez az egyszeri adag jelenti a beteg teljes kezelését. A szer blokkolja a vírusok kötődését és bejutását az emberi sejtekbe.
     Az OGYÉI, alig egy hónappal az amerikai jóváhagyást követően, Európában első országként, 2020. december 12-én engedélyezte a bamlanivimab hatóanyagú gyógyszer magyarországi veszélyhelyzeti alkalmazását és ideiglenes beszerzését, így a magyar betegek már 2021. januárjának második felében hozzájuthatnak az antitest terápiához. A megállapodás értelmében több ezer adag ampulla érkezik Magyarországra 2021 első negyedévében. További mennyiségek beszerzése a magyar pandémiás helyzet és a Lilly gyártási kapacitásának függvényében alakul.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.