2020. december 23., szerda 13:53

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 23., szerda (OS) - Párbeszéd: közösségi főzés és ételosztás az I. kerületben. Az idei december sokak számára a megszokottnál is több kihívással jár: a világjárvány miatt sajnos nehezebben jut el a segítség azokhoz, akiknek a karácsony közeledtével erre nagy szükségük volna. A Párbeszéd I. kerületi alapszervezete rendhagyó közösségi főzést és ételosztást szervez a karácsony előtti utolsó napon.

        A jótékonykodás – különösen az ünnepek közeledtével – fontos feladat. Ott kell állnunk a nehéz sorsú embertársaink mellett, és bár a kedves szavak is sokat számítanak, ilyenkor, a hideg évszak beköszöntével a tettek számítanak igazán. A Párbeszéd ezért 2015-ben elindította "Tenni kell" elnevezésű akcióját, amelynek jóvoltából már hatodik éve kerül meleg étel, tűzifa és ruha a rászorulókhoz.
     Az idei évben különösen nagy kihívást jelent a jótékonykodás, mivel a civil szervezetek a világjárvány miatt nem tudják a szokásos módon végezni munkájukat. A biztonságos körülmények megteremtése az adományozók és a kedvezményezettek szempontjából is fontos volna, a szabályszerű kivitelezés azonban sok esetben egyáltalán nem lehetséges. Az ételosztás sem működhet a megszokott formájában, komoly kockázatokat rejthet, emiatt félő, hogy sokan nem jutnak hozzá a várt, akár életmentő segítséghez.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.