2020. december 26., szombat 12:33

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 26., szombat (OS) - Sikeres évet zárt a Magyarságkutató Intézet

    Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere karácsony előtt fogadta Horváth-Lugossy Gábort, a Magyarságkutató Intézet főigazgatóját. A találkozón összegezték az Intézet eddigi tevékenységét.

Az intézetvezető elmondta, hogy 2020-ban nyolc tudományos konferenciát tartottak, amelyek közül kiemelést érdemel a négy részes Trianon konferenciasorozat, amelynek tematikája az elmúlt 100 évet ölelte fel. A tartalmas konferenciasorozat a történelem mellett a magyar nyelv változásaira is fókuszált.

A miniszter azért is üdvözölte a több mint negyven tudományos előadást, miután azok felidézték a magyar nép életben maradását, illetve azt a rendkívüli szellemi és fizikai választ, melyet  a békediktátum jelentette nemzetmegsemmisítő próbálkozásra adott. Az előadásokat az Intézet angol és német nyelven is elérhetővé tette.

A főigazgató kiemelte, hogy a magyar történelem iránt nagy az érdeklődés. Az Intézet kutatóit sorra hívják hazai és külföldi előadásokra, konferenciákra, médiamegjelenésekre. Mind a közvélemény, mind a szakma örömmel hallgatja a magyarság múltjáról szóló előadásokat.

A miniszter elmondta, sikernek tekinti, hogy a legkiválóbb kutatókat sikerült a magyarságkutatás ügyének megnyerni, akik örömmel csatlakoztak az ernyőszervezetként működő kutatóintézethez.
    
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.