2020. december 27., vasárnap 11:22

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 27., vasárnap (OS) - Véget kell vetni a fideszes munkavállaló-ellenes politikának – tisztességes megélhetést, most!

    A kormány elkésett és szűkmarkú intézkedései miatt kirúgások, fizetéscsökkenések, cégcsődök indultak el, amelyek egyenes következménye, hogy a vártnál is nagyobb mértékben csökkent a magyar gazdaság teljesítménye. Annak ellenére, hogy rengeteg ember megélhetése került veszélybe egyik napról a másikra, a dolgozók csak egy fideszesített, spórolós bértámogatási programot és a rabszolgatörvény újabb változatát kapták a kormánytól.

A Fidesz még a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság idején is folytatja a munkavállaló-ellenes politikáját, mivel a dolgozókkal akarja megfizettetni a válságból való kilábalás árát. A kormány válságkezelés címén ugyanis csak annyit tett, hogy őrült pénzszórásba kezdett a hozzá közel álló vállalkozók között, miközben 300 ezer embernek nincs munkája, akik közül 150 ezren már semmilyen ellátást nem kapnak. A papíron a gazdaságvédelemre létrehozott alapból pedig a propagandától kezdve a sportig mindenre költenek, csak olyan célokra nem, amelyek a válságból való kilábalást segítenék elő.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.