2020. december 28., hétfő 20:21

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye
    Budapest, 2020. december 28., hétfő (OS) - Történelmi jelentőségű Kántortestületet alapít Rosenfeld Dániel Imre kántor, emelt szintű bibliaoktató, MAZSISZEM szervezetünk alapító elnöke. Várja kántorok, kántorjelöltek, egyházzenészek jelentkezését nemre, korra, felekezetre való tekintet nélkül, ki-ki saját vallásának hagyományrendszerét figyelembe véve.

    Mint ahogy a zsidóságban létezik rabbitestület, úgy más felekezetben is van a vallási vezetőket összefogó különféle szervezeti egység, viszont egyik történelmi egyháznál sem létezik olyan hivatalos szervezeti egység, amely a kántorokat hivatott képviselni, ill. hogy egy közös fórumot teremtsen számukra.

A kántortestület nem elsősorban érdek-képviseleti feladatkört lát el, hanem erősíteni kívánja a zsidó-keresztény egyházzenei kultúrkör felekezetek közötti párbeszéd kántorizált formáját is. Egyik célja, hogy az úgynevezett Ti és Mi közötti szakadékot megszüntesse és ellensúlyozza.

Egyik fő feladatának tekinti, hogy a különféle vallási irányzatok egyházzenei képviselői egymás kultúráját megismerjék és megismertessék minél több emberrel a kántorművészet segítségével, természetesen betartva és tisztelve egymás vallási liturgikus-szabályrendszereit, szokásait.

A magyarországi viszonylatban egyházzenei, felekezeti - történelmi jelentőségű szervezet  jövőbeni céljai közé sorolhatók többek között hazai és nemzetközi szintű tudományos konferenciák és kántorkoncertek is egyaránt.

Jelentkezés és további információ: kantortestulet@gmail.com Tel: 061 617 38 17 MAZSISZEM honlapja
     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.