2020. december 29., kedd 11:09

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 29., kedd (OS) - Támogatás helyett megszorítást készített elő a kormány a katásoknak 2021-re!

        A 2020-as év rendkívül megviseli a gazdaság valamennyi szereplőjét azonban a kis- és középvállalkozások még inkább ki vannak téve a válságnak. A kormány pedig ennek tudatában akarja büntetőadóval sújtani az egyéni vállalkozásokat, a kata szerint adózókat az új évben.
     A KSH adataiból az derült ki, hogy még az idei gazdasági válság ideje alatt is megnövekedett az egyéni vállalkozások száma. Ennek azonban nem az az oka, hogy a kormány olyan jó feltételeket teremtett volna a vállalkozás-indításhoz, hanem az, hogy a munkavállalók az érdemi kormányzati támogatás hiányában csak ebben a formában tudják biztosítani a megélhetésüket. Ugyanis most, amikor a kis- és középvállalkozások a talpon maradásért, a dolgozók pedig a munkanélküliség elkerüléséért küzdenek, az egyéni, a kata szerint adózó vállalkozások létrehozása jelent segítséget sokak számára mindkét oldalon.
     Nem elég, hogy a cégek és a dolgozók a kormánytól csak szűkmarkú támogatásra számíthattak az év során, már ha egyáltalán számíthattak, de januártól még büntetőadóval is akarják sújtani a katás vállalkozókat.
     Az az Orbán-kormány, amely fennhangon hirdeti magáról, hogy az adóemelések ellen van, éppen egy gazdasági válság kellős közepén növelné meg brutális módon a kisvállalkozók terheit. Nemhogy segítenék őket, hanem még a földre is lökik azt, akinek eddig még sikerült talpon maradnia 2020-ban.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.