2020. december 29., kedd 14:17

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. december 29., kedd (OS) - A Jobbik 3 követelése az Orbán-kormánytól a koronavírus elleni vakcina kapcsán

        Orbán azzal próbálta megvédeni az oltásra történő jelentkezés regisztrációhoz kötését, hogy ezzel tudják felmérni, mekkora lesz a kereslet a vakcinára. Az egymásnak ellentmondó kormányzati megszólalások miatt még ma sem tudni, hogy előfeltétele-e a regisztráció a védőoltásnak, vagy sem. Ráadásul mára az is kiderült, ha hihetünk az állításnak, hogy az Orbán-kormány 17,5 millió adag vakcinát kötött le. Tehát Orbán korábbi, regisztrációval kapcsolatos érve hamisnak látszik, ugyanis úgy tűnik, hogy a lakossági igények nem befolyásolják a vakcinák rendeléséhez kapcsolódó kormányzati döntéseket.
     A harmadik, az állampolgárok rossz érzéseit felerősítő kormányzati hiba, amelyből az derül ki, hogy többletjogok illetnék meg azokat, akik beadatják maguknak. Ezzel az oltás önkéntes jellege kérdőjeleződik meg.
     A néppárti Jobbik a fentiekhez kapcsolódva a következő három pontban fogalmazza meg követeléseit az Orbán-kormány felé az ingyenes és önkéntes koronavírus elleni védőoltásokkal kapcsolatban:

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.