2020. december 29., kedd 14:24

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 29., kedd (OS) - Jövőre országosan 183 Tanoda működését teszi lehetővé a közel 2,5 milliárd forintos pályázati összeg

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság 2020 júliusában pályázatot hirdetett meg a Tanodák jövő évi működtetésére a Belügyminisztérium Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkársága megbízásából.
Ennek eredményeként a Tanodák 2021-2023-as finanszírozási időszakában 183 Tanoda támogatása valósul meg, a rendelkezésre álló keretösszeg 2021-ben 2.416.200.000 Ft.
     A Tanoda típusú programok több mint 20 éve indultak el Magyarországon, céljuk a hátrányos helyzetben élő tanulók délutáni, tanodai keretek közötti felzárkózásának biztosítása. Az oktatási feladatok mellett a kulturális hiányok pótlását, az életpálya-építést, a szakmaválasztást, és a közösségépítést is feladatul tűzték ki maguknak.
A programban általános- és középiskolás diákok egyaránt részt vesznek, egy tanoda 20-30 tanulónak biztosít támogató segítséget. Az így finanszírozott programok és szolgáltatások az idei évben már több mint 5000 gyermeket értek el Magyarországon.

Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság