2020. december 29., kedd 14:24

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. december 29., kedd (OS) - Jövőre országosan 183 Tanoda működését teszi lehetővé a közel 2,5 milliárd forintos pályázati összeg

        A programban általános- és középiskolás diákok egyaránt részt vesznek, egy tanoda 20-30 tanulónak biztosít támogató segítséget. Az így finanszírozott programok és szolgáltatások az idei évben már több mint 5000 gyermeket értek el Magyarországon.
     A pályázat eredményhirdetésére szervezett sajtótájékoztatón Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára kiemelte, 2019-től a Magyar Kormány már hazai finanszírozásból, a központi költségvetésből biztosítja a Tanodák működését, amivel kiszámíthatóvá és állandóvá vált a szolgáltatásuk.
     Sztojka Attila, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója pedig hangsúlyozta, azoknak a gyerekeknek nyújtanak támaszt ezek a foglalkozások, akiket a szülei, alacsony iskolai végzettségük miatt nem tudnak támogatni a tanulásban. A Tanodák így több ezer családnak segítik a társadalmi mobilitását.
     A nyertes szolgáltatók listája elérhető a TEF honlapján.

     Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.