2020. december 29., kedd 16:39

A Pro Missa Tridentina Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 29., kedd (OS) - Tévedések cáfolata egy Egyesületi közleményben A közlemény december 26.-n, Urunk születésének ünnepkörében jelent az OS-n.

    Gyakorló katolikusként, teológusként az embert a sírás kerülgeti egy ilyen, a Katolikus Anyaszentegyházat tönkretenni akaró közleménytől, mely hemzseg a hamis értelmezéstől, a hamis premisszáktól. Az egyesület ökumenikus és sok protestáns tagja van, így meg kell állapítani, hogy akik eretnekségben leledzenek, azok ne akarják megreformálni a katolikus Anyaszentegyházat, hanem hagyják meg a tagjainak.
Hamis premissza:    
"több római-katolikus pap panaszkodik a túlterheltségre hivatkozva". Nos saját tapasztalatunk alapján tudjuk, hogy csak azok panaszkodnak, akik ’nem akarnak dolgozni’, akik munkahelynek, megélhetésnek, és nem hivatásnak tartják a katolikus papságot. Akik hivatásból jelentkeztek a szemináriumba, azok nem panaszkodnak.
Akkor lássuk a kéréseket:
1. Nős papság: ősegyház ismerte házas papság az, de a Szent Józsefi tisztasággal, nemiség nélkül, ezáltal gyermek (utód) nélkül,
2. Női papság: Az egyházi rend szentségének jellemzője az, hogy magát Krisztust a főpapot, mint vőlegényt jeleníti meg [akinek a jegyese az Egyház]. Ez így bennfoglaltan a homoszexualitás, a homo házasság elismerése is lenne,
3. Világiak tan terjesztése: ez értelmezhetetlen, mert jelenleg a világiak is terjeszthetik [hittanár, hitoktató, stb.] az evangéliumot, amennyiben rendelkeznek a katolikus Anyaszentegyháztól Missio Canonica-val.
     Kiadó: Pro Missa Tridentina Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.