2020. december 29., kedd 17:18

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. december 29., kedd (OS) -

    "A MACSE fontosnak tartja, hogy a családtörténet kutatás témája kormányzati fókuszba kerül! A kormányzati támogatás felgyorsíthatja a családfakutatáshoz szükséges történelmi adatok, magyar vonatkozású anyakönyvek digitális elérhetőségét. Ezáltal nemcsak elősegíti a magyar vonatkozású családi történetek összeállítását, hanem az új nemzedéknek kézzelfogható alapot teremt a családi múlt megismerésével.      Reméljük, az újonnan létrejövő központtal sikerül szoros szakmai együttműködést kialakítania egyesületünknek." – mondta el Reicher Péter a Magyar Családtörténet-kutató Egyesület ügyvezető elnöke.

A MACSE 2011 óta önálló szakmai szervezete a hazai családfakutatóknak, a tagok létszáma meghaladja az 1400 főt. A szervezet folyamatos szakmai képzésekkel és a kutatók személyes tapasztalatainak megosztásával segíti az egyéni családfakutatók munkáját itthon és a határainkon túl. A MACSE tagjai sokféle előképzettséggel és tapasztalattal rendelkeznek, de közös céljuk a történelmi Magyarországhoz köthető és/vagy magyar származástudattal rendelkező családtörténettel foglalkozó személyek szervezetbe tömörítése, családfa-kutatási tevékenységük támogatásának érdekében.

További információ:
Rajeczky Zsuzsanna
egyesületi koordinátor
Magyar Családtörténet-kutató Egyesület
Tel.:+36 70 334 4474
E-mail: macse.koordinator@gmail.com

     Kiadó: Magyar Családtörténet-kutató Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.