2020. december 29., kedd 20:08

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2020. december 29., kedd (OS) - Le kell állítani a privatizációt a villamos-energia szektorban

    Mészáros Lőrinc újabb koncot akar kiszakítani az állami közvagyonból, a TITÁSZ áramszolgáltató céget akarja megszerezni.

A Mátrai erőmű körüli botrányok már megmutatták, hogy a miniszterelnök családjához közeli vállalkozó csak a gyors meggazdagodásra törekszik. Az áramszolgáltatás még nagyobb felelősséggel járó gazdasági tevékenység, mint egy erőmű üzemeltetése, ezért alapos a gyanú, hogy ebben az esetben is a szolgáltatás szakmai színvonalának rovására fog nyereséget elérni a jövendő új tulajdonos.

A villamos-energia szektor stratégiai ágazat, ahol nincs helye a kóklereknek. Nem lehet játszani az áramszolgáltatás biztonságával. Alapvető gazdasági érdek az ilyen stratégiai ágazatban a többségi állami tulajdon biztosítása, ezért az Európai Baloldal a tervezett privatizáció leállítását követeli.

Szükségesnek tartjuk, hogy az Európai Unió felelős szervezetei is vizsgálják meg az ügyletet, hiszen el kell kerülni, hogy az EU-tól érkező gazdasági célú támogatást Mészáros cégbirodalmának további hizlalására használják fel.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.