2020. december 30., szerda 08:25

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 30., szerda (OS) - Domokos László: Megtízszerezzük az értékelt szervezetek számát

        1560 szervezetet értékelt 2020-ban az Állami Számvevőszék, a folyamatban lévő ellenőrzések pedig összesen további 8600 szervezetet érintenek – összegzett évértékelésében Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
     Kiemelte: minden korábbinál nagyobb hatást gyakorlunk a közpénzügyek fejlesztésére, köszönhetően az elmúlt évek technológiai és módszertani fejlesztéseinek. Domokos László rámutatott: a COVID-19 világjárvány a számvevőszéket is új kihívások elé állította, az ÁSZ ugyanakkor nemcsak ellátta a törvényekben meghatározott feladatait, hanem tanácsadó, tudásmegosztó tevékenységével nagy hangsúlyt helyezett az értékelt szervezetek támogatására.
     A 2020-as esztendő történelmi év volt az ÁSZ életében – mondta el Domokos László. 150 éve, 1870-ben kezdte meg működését az első önálló magyar számvevőszék, illetve 30 éve indult újra a független számvevőszéki ellenőrzés Magyarországon. Az Állami Számvevőszék 150 éve a közpénzek őre és 30 éve a demokrácia pénzügyi garantőre – húzta alá Domokos László.
     Az ÁSZ elnöke kiemelte: "2020-ban a COVID-19 világjárvány alapjaiban befolyásolta az életünket." Elmondta: "folyamatosan biztosítottuk az Országgyűlés pénzügyi-gazdasági ellenőrző funkcióját, illetve nagy hangsúlyt helyeztünk a védekezésben érintett szervezetek – például önkormányzatok, kórházak, szociális és köznevelési intézmények, egyéb költségvetési, illetve államháztartáson kívüli szervek – aktív támogatására."

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.