2020. december 30., szerda 08:25

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. december 30., szerda (OS) -

        Domokos László rávilágított: "a változások közepette sem veszítettük szem elől, hogy feladatunk a közpénzügyi helyzet javítása, amelyhez a bizonyítékokon alapuló ellenőrzési megállapítások, illetve szakembereink tényekre alapozott következtetései adják a kiinduló alapot. A számvevőszéki munka célja alapvetően nem a hibakeresés, vagy az elmarasztalás, hanem a tények rögzítése, ezáltal a közpénzügyek fejlesztése, valamint az eredmények fenntartásának támogatása" – világított rá az ÁSZ elnöke. Az elmúlt években elvégzett szervezeti, szakmai, módszertani, illetve technológiai fejlesztések mind ahhoz járultak hozzá, hogy az ÁSZ képes legyen válaszokat adni a 21. század, vagyis a digitalizáció korának kihívásaira. "Mindez azt is eredményezte, hogy felkészülten fogadtuk a világjárványt, képesek voltunk reagálni a váratlan változásokra" – összegzett Domokos László.
     2020-ban az Állami Számvevőszék 217 jelentést hozott nyilvánosságra, az ellenőrzések 1560 szervezetet érintettek. 2019-ben 1350, 2018-ban pedig 806 szervezetet ellenőrzött az ÁSZ – idézte fel az ÁSZ elnöke. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a jelenleg folyamatban lévő ellenőrzések további 8600 szervezetet érintenek. "Mindez azt mutatja, hogy két év alatt megtízszerezzük az értékelt szervezetek számát, ami rendkívül dinamikus hatásnövekedést jelez" – mutatott rá Domokos László.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.